צילום: אנטולי מיכאלו | סגנון: קרן ברק

מלון על הגריל עם גבינת ברי פקאן שרופה

– מתכון של דן יושע, ברנז’ה –

המלון החרוך על מחבת גריל יחד עם הברי השרופה והצ’ילי יוצרים שילוב טעמים מפתיע

החומרים ל־ 4 מנות:

½ מלון חתוך לסירות ונקי מגרעינים ומקליפה
1 כוס שמן זית
½ צרור תימין
1 חבילה ברי פקאן 25% בצועה לנתחים גסים
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
1 צ’ילי ירוק/אדום חתוך לפרוסות דקות

הכנה:

  1. משרים בקערה את המלון למשך לילה עם שמן זית ותימין.
  2. מחממים תנור במצב גריל ל-250 מעלות.
  3. מניחים את חתיכות הברי בתבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים אותן בתנור החם במצב גריל עליון עד לקבלת גוון חרוך (ניתן לחרוך את הגבינה גם באמצעות מבער).
  4. מסננים את המלון משמן הזית וצולים אותו במחבת פסים חמה יחד עם התימין עד לחריכה יפה. מתבלים במלח ובפלפל.
  5. מסדרים על צלחת הגשה שטוחה את המלון והברי באופן חופשי, בוזקים מעל מעט שמן זית, מפזרים צ’ילי ומגישים.

אולי תרצו להכין גם