צילום: אנטולי מיכאלו | סגנון: קרן ברק

חציל שרוף עם ציזיקי

– מתכון של דן יושע, ברנז’ה –

חורכים את החציל על אש גלויה ומפנקים אותו ביוגורט צזיקי קליל. צנוברים קלויים מחמיאים למרקם החלק והקרמי של החציל והצזיקי

החומרים ל־ 4 מנות:

1 חציל שלם שרוף באש גלויה על קליפתו

לצזיקי:
1 ציזיקי 5%
4 מלפפונים קלופים וטחונים במעבד מזון
2 שיני שום קצוצות
1 כפית סומק
מלח לפי הטעם

להגשה:
חופן צנוברים קלויים

הכנה:

  1. מכינים את הצזיקי: שמים בקערה את כל המרכיבים וטורפים במטרפה עד לקבלת מרקם אחיד. מתבלים במלח.
  2. מגישים: מניחים את החציל בשלמותו במרכז צלחת הגשה וחורצים בו חריץ כדי לפנות מקום לצזיקי. יוצקים את הצזיקי על החציל ובוזקים מעל מעט שמן זית. מפזרים את הצנוברים מעל.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מלנזנה חציל של אייל שני

חגיגת טעמים בפה: מלנזנה חצילים וקוואטרו פורמאג’י. פרוסות חציל זהובות נחות ברוטב עגבניות שרי ועליהן גבינת

24

חציל גרנה פדנו

מנה דרום איטלקית קלאסית, המבוססת על השילוב המנצח של אגן הים התיכון : חצילים, עגבניות, בזיליקום, גבינת ריקוטה, פרמזן והרבה שמש. ההכנה מעט מורכבת אבל טע

24

סיגרים במילוי חצילים וגבינות

פריכים, זהובים ומלאים בתערובת משגעת של חצילים, גבינות וקליפת לימון. מגישים את הסיגרים חמים עם משקה יוגורט חמצמץ.

24

מלאנזאנה חצילים ומוצרלה פרסקה

פרוסות חציל עבות שהוזהבו לאיטן בתנור מונחות מעל רוטב עגבניות, ואז נאפות בשנית יחד עם מוצרלה פרסקה של גד

24

חצילונים ממולאים בפטה ועשבי תיבול

השילוב בין גבינה מלוחה לחצילים הוא קלאסיקה בלקנית.

24

לביבות מרינג’נה

חצילים קלויים הם חומר גלם נפוץ במטבח הבולגרי. אז מה יותר מתאים מלביבות.

14

אימאם באילדי ברוטב יוגורט-טחינה

מנה טורקית קלאסית של חציל ממולא בירקות

14