צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

גספאצ’ו עגבניות שרי ואפרסק עם קוביות יוגורט עיזים קפואות

– מתכון של השפים מוטי טיטמן ואור מיכאלי  –

ניסיתם פעם להקפיא יוגורט? אחרי שתנסו, תגלו דרך אלגנטית במיוחד להגיש מרקים קיציים. כאן שידכנו את הקוביות הקפואות לגספאצ’ו ויצרנו משחק מקסים של צבעים וטעמים.

חומרים ל-4 מנות בנפח 200 מ”ל:

לגספאצ’ו:

1/2 ק”ג עגבניות שרי אדומות
1 שן שום
1/2 פלפל צ’ילי אדום או ירוק

1 אפרסק ללא הגלעין
80 מ”ל (1/3 כוס) מירין
מלח
100 מ”ל (1/2 כוס פחות כף) שמן זית
1 כף מיץ לימון

לקוביות יוגורט קפואות:

1 מיכל (500 מ”ל) יוגורט עיזים 2.8%

להגשה:

עלי בזיליקום או עלי כוסברה

הכנה:

  1. ‏יוצקים יוגורט לתבנית של קוביות קרח ומעבירים למקפיא למשך הלילה (אם היוגורט סמיך מדי, מערבבים עם 2 כפות מים ויוצקים לתבניות).
  2. טוחנים את כל חומרי הגספאצ’ו בעזרת בלנדר מוט לתערובת חלקה. מקררים במשך הלילה.
  3. יוצקים את הגספאצ’ו הקר לכלי הגשה ומוסיפים כמה קוביות יוגורט קפואות. מניחים עלים ירוקים ומגישים מייד.

אולי תרצו להכין גם