צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

קרפצ’יו מלון ופרמזן גרנה פדנו

– מתכון של סבינה ולדמן –

הקרפצ’יו הזה מתעתע – בביס הראשון אפשר לחשוב שמדובר בפרוסות דג נא, סביצ’ה סטייל. אבל לא, אין כאן זכר לדגים, אלא שילוב בין מלון מתוק לסויה ושמן זית, שממלאים את הפה בטעמי אוממי ימיים. גבינת גרנה פדנו, שמצטרפת ברגע האחרון, מאחדת ומעגלת את הטעמים.

חומרים ל-6-4 מנות:
1/2 מלון כתום קלוף (אפשר גם 1/4 מלון ירוק ו-1/4 כתום)
4 כפות רוטב סויה
6 כפות שמן זית
30 גרם גרנה פדנו מגוררת 29%
1 גבעול בצל ירוק פרוס דק
1 בצל שאלוט פרוס דק
1 פלפל צ’ילי אדום פרוס דק
מלח ופלפל שחור טחון

הכנה:

  1. ‏פורסים מלון לפרוסות אורך דקיקות בעזרת קולפן מלפפונים ומסדרים בצורה דקורטיבית על צלחת הגשה גדולה ושטוחה. אפשר להניח את הפרוסות בשכבה אחת כמו בקרפצ’יו קלאסי ואפשר ליצור מהרצועות “תלתלים” כמו בתצלום. מתבלים בסויה ושמן זית.
  2. מפזרים מעל גרנה פדנו, בצל ירוק, שאלוט, פלפל חריף, מלח ופלפל ומגישים מייד.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

קרפצ’יו מוצרלה, עגבניות שרי ורוקט

המרכיבים מבוססים על סלט הקפרזה הקלאסי והמראה שאוב מקלאסיקה איטלקית נוספת — הקרפצ’יו.

24

קרפצ’יו פלפלים קלויים ומוצרלה פרסקה

מנה טעימה ויפה כמו ציור, עם שני פטנטים חכמים שגם מתחברים לטעם מושלם וגם מקצרים את זמן ההכנה

18

קרפצ’יו סלק עם פקאנים קלויים ונגיעות יוגורט

שילוב של סלק ויוגורט שמייצר קסם.

10