צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

עוגת ריקוטה-שוקולד

– מתכון של שי לי ליפא –

רבים נרתעים מהשילוב בין שוקולד המתוק לגבינה החמצמצה. כאן השתמשנו בריקוטה, שטעמה ניטרלי ונטול חמיצות, ולכן החיבור שלה עם השוקולד מוצלח והרמוני במיוחד. ציפוי הקצפת מלביש את העוגה בשמלה לבנה חגיגית, אבל אפשר גם לוותר עליה. העוגה הזאת היא גם נטולת גלוטן.

חומרים תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ:

200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
‏100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
‏4 ביצים גדולות (L)
‏1 כוס (200 גרם) סוכר
‏1 כפית תמצית וניל
‏1 קופסה (300 גרם) ריקוטה פרסקה 9%
‏1 כף אבקת קקאו

להגשה (לא חובה):
‏1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה מוקצפת
אבקת קקאו

הכנה:

  1. ‏‏מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית קפיצית.
  2. ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים (בן מארי) ומערבבים לתערובת חלקה.
  3. מקציפים ביצים עם סוכר ותמצית וניל כ-2 דקות עד לקבלת קצף מעט תפוח ובהיר. מקפלים פנימה את תערובת השוקולד.
  4. מוסיפים ריקוטה ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית לתערובת חלקה ללא גושים. מוסיפים אבקת קקאו ומקפלים לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית ומחליקים.
  5. אופים כ-35 דקות עד ששולי העוגה יציבים ומרכזה נשאר מעט רוטט (העוגה קצת מתבקעת, וזה בסדר). מכבים את התנור ומשאירים את העוגה 30 דקות בתנור הכבוי. מוציאים ומצננים היטב.
  6. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות להתייצבות.
  7. לפני ההגשה: מניחים על פני העוגה תלוליות קצפת ומפדרים באבקת קקאו.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

קינוח שכבות וניל- שוקולד

קינוח שמורכב מהשילוב הבלתי נמנע בין שוקולד ווניל מוגש בכוס אישית

24

בראוניז שוקולד, גבינה וריבת פטל

אם לא תיזהרו הבראוניז האלה ייעלמו עוד לפני שיגיעו האורחים. השילוב בין שוקולד לגבינה הוא חגיגה, וכאן הוספנו גם מגע עסיסי של ריב

24

מאפינס יוגורט, אגסים ושוקולד לבן

מאפינס זה פינוק קלאסי לפיקניק. כאן בגרסה מתוקה ומעודנת, המשלבת שוקולד לבן עם אגסים. תוספת היוגורט מעניקה לבלילה רכות ועסיסיות.

24

כדורי עוגת לימון, שוקולד לבן ומסקרפונה

כדורי שוקולד מכירים? כאן מדובר באותו רעיון, אבל בגרסה בלונדינית!

24

ברד פודינג שוקולד, בננות ואגוזי לוז

מי היה מאמין שאפשר להכין משהו כל כך מושחת וטעים מלחם ישן קינוח מנחם ומושלם ללילה חורפי

18

מוס שוקולד ומסקרפונה

בזכות המסקרפונה מתקבל מוס מושלם, בעל מרקם יציב במיוחד וטעם חלבי מענג.

18

פנקייקס נוטלה וריקוטה פרסקה

קינוח פשוט, קל ומהיר הכנה, שמסתמך על השילוב המנצח של גבינה ושוקולד ומוסיף לחגיגה גם תותים וקצפת

14

רולדת זברה

עוגת רולדה גבוהה, חגיגית וקצת אחרת. כאשר פורסים אותה מתגלים פסי אורך מפתיעים.

8