צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

מאפה אוורירי של ריקוטה פרסקה וחצילים

– מתכון של רות אוליבר  –

מאפה פינוק נימוח ועשיר. השילוב בין טעמה של ריקוטה פרסקה לחצילים הקלויים עובד מצוין. ויש גם בונוס – אין כאן טיפת קמח, ולכן המאפה מתאים לנמנעים מגלוטן וגם לפסח.

חומרים לתבנית בקוטר 22-20 ס”מ וגובה 8 ס”מ:
1/2 ק”ג (משקל נטו) חצילים קלויים וקלופים (אפשר גם קנויים)
4 קופסאות ריקוטה פרסקה 9%
5 חלמונים
1 שן שום כתושה
50 גרם גרנה פדנו מגוררת 29%
מלח ופלפל שחור
5 חלבונים

לציפוי:
30 גרם גרנה פדנו מגוררת 29%

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית בשמן ומרפדים את התחתית והדפנות בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה את כל החומרים למעט החלבונים.
  3.  מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומקפלים לתערובת הגבינות. יוצקים לתבנית ומפזרים מעל גבינת גרנה פדנו.
  4.  אופים כ-40 דקות עד שהמאפה מתייצב. מצננים מעט ומגישים.
  5.  שומרים עד יומיים. לפני ההגשה מחממים בתנור חם.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מאפה אלמוג

מאפה מרשים בטעם משגע – מושכים בידיים את צינורות הפסטה, מותחים את חוטי הגבינה החמים ומתענגים.

24

מאפה בצק עלים עם עגבניות לחות, בזיליקום, זיתים ומוצרלה פרסקה

מאפה טעים עם נשמה ים תיכונית, שמכינים בכמה רגעים.

24

שושני בצק עלים וגבינות

מאפה פריך שמניחים רותח במרכז השולחן ומזמינים את הסועדים לבחור לעצמם את שושנת הגבינה שהכי קורצת להם

14

גאלט כוסמין עם גבינות ועגבניות

גילינו את קמח הכוסמין בזכות הערכים התזונתיים שבו ושיעור הגלוטן הנמוך, ואז התאהבנו בטעמו האגוזי. כאן השתמשנו בקמח כוסמין מלא (בתוספת מעט קמח רגיל) כדי

14

פיצה ביאנקה דולצ’ה

Dolce באיטלקית פירושו מתוק, ואכן הפיצה הזאת היא סוג של קינוח או לחילופין מאפה בוקר מפנק. השילוב בין תאנים טריות למוצרלה ודבש הוא חגיגה!

14

ח’צפורי גבינות ים תיכוני

גרסה יצירתית למאפה הדגל של העדה הגיאורגית, עם שפע גבינות ותגבור של עגבניות, זיתים וקצת פלפל חריף. הגישו את המאפים חמים ופרסו אותם לעיני האורחים.

14

שושני פילו במילוי תרד וגבינות

פילו ממולא בגבינה ותרד זאת קלאסיקה בלקנית. צורת העיצוב המיוחדת (ופשוטה לביצוע) תהפוך את המאפה לכוכב השולחן

14