צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

לזניה חצילים

– מתכון של שי לי ליפא –

התשובה האיטלקית המוחצת לפשטידה ופריט חובה בכל חגיגת שבועות. בחרנו בשילוב המנצח של חצילים ועגבניות והוספנו תערובת גבינות מפנקת במיוחד.

חומרים לתבנית בגודל 20×35 ס”מ:

‏12 עלי לזניה
‏1/3 כוס צנוברים

לחצילים:
‏3 חצילים ארוכים פרוסים לאורכם בעובי 1 ס”מ
‏3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס

לרוטב:
‏1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
‏2/3 כוס (160 מ”ל) מים מינרליים או מסוננים
‏2 כפות שמן זית
‏2 שיני שום כתושות
‏1 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור גרוס

למלית הגבינות:
‏2 קופסאות (600 גרם) ריקוטה פרסקה 9%
‏1 שקית (100 גרם) פתיתי גרנה פדנו מגוררת 29%
‏1 חבילה (150 גרם) מטבעות גבינת עיזים 22% חתוכים לקוביות בגודל 2 ס”מ

לשימון התבנית:
מעט שמן זית

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
  2. מכינים את החצילים: מניחים פרוסות חצילים בתבניות, מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
  3. אופים כ-20 דקות עד שהחצילים מתחילים להתרכך. אין צורך להזהיב את החצילים – זה יקרה במהלך האפייה של הלזניה. מוציאים את החצילים מהתנור אך משאירים אותו פועל.
  4. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל החומרים בקערה ומתקנים תיבול.
  5. מרכיבים ואופים: משמנים תבנית בגודל 20×35 ס”מ ומסדרים בה 4 עלי לזניה כך שיכסו את כל שטח התחתית (שוברים עלה או שניים אם יש צורך). יוצקים שליש מכמות הרוטב ומפזרים שליש מכמות הריקוטה ושליש מכמות הגרנה פדנו. מסדרים מעל שכבה של חצילים ומעליה שליש ממטבעות העיזים.
  6. מניחים שכבה שניה של עלי לזניה, רוטב, ריקוטה, גרנה פדנו, חצילים ומטבעות עזים. חוזרים על הפעולות ליצירת שכבה שלישית ומפזרים מעל צנוברים. מכסים ברדיד אלומיניום.
  7. אופים 25 דקות, מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עוד 25 דקות להזהבה.
  8. משהים כ-10 דקות, חותכים למנות ומגישים. אם לא מגישים מייד, מכסים ושומרים עד 3 ימים במקרר. לפני ההגשה מחממים 15 דקות בתנור חם.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

עוגת לזניה הפוכה בתוספת בטטה וקוואטרו פורמאג’י

מה קורה כשמפגישים בין רוטב הבשמל החדש והגאוני שלנו עם עלי לזניה ואינגליש קייק? פטנט של מנה שכיף להגיש ויותר כיף לאכול…

24

לזניה תרד ופטריות

בניגוד ללזניה הקלאסית אין כאן רוטב בשאמל, אבל יש שפע של גבינות וגם ירקות עסיסיים. התוצאה קלילה יותר אבל לא פחות מפנקת.

24

לזניה גבינות

לזניה של שני רטבים שמכינים בצ’יק- רק לערבב את החומרים בקערות נפרדות, להרכיב ולאפות. חגיגה איטלקית אמיתית במינימום מאמץ.

24

לזניה דלעת ופטריות יער

לזניה עשירה במיוחד, המשלבת טעמים אדמתיים של פטריות ודלעת לצד גבינות.

24

לזניה סגולה

שילוב נהדר של גבינה וירק, של מתוק ומלוח, של לבן וסגול!

18

פסטה רוזה עגבניות שרופות ומסקרפונה

עגבניות ושום צלויים, בשילוב מגע קטיפתי של מסקרפונה ועלי לזניה קרועים שנעטפים בכל הטוב הזה

14