צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

גאלט זוקיני וגבינות

– מתכון של שי לי ליפא –

‏Galette הוא טארט כפרי צרפתי. מכינים אותו ללא תבנית טארט: מרדדים את הבצק הפריך לעיגול על גבי נייר אפייה (לא חייבים לדייק בצורה ובגודל), מורחים את מלית הגבינות, מפזרים ירקות ומקפלים את השוליים באופן חופשי — יותר קל מהכנת הטארט הקלאסי, ואפילו יותר יפה!

חומרים ל-8-6 מנות:

לבצק:
‏175 גרם (11/4 כוסות) קמח רגיל
‏1/2 כפית מלח
‏1/4 כפית סוכר
‏100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
‏1 חלמון
‏2 כפות מים קרים

למלית:
‏3 זוקיני קטנים פרוסים לעיגולים דקים בעובי 1/2 ס”מ
‏1 כף מלח גס
‏1/2 קופסה (150 גרם) ריקוטה פרסקה 9%
‏100 גרם מנצ’גו 34% מגוררת גס
‏1 שן שום כתושה
אגוז מוסקט טחון טרי
מלח ופלפל שחור גרוס
‏1/2 (90 גרם) גליל גד עז 20% חתוך לחצאי עיגולים בעובי 4-3 מ”מ

לציפוי:
‏1 חלמון טרוף עם כף מים
‏1 כף שמן זית
פלפל שחור גרוס

הכנה:

  1.  מכינים את הבצק: מערבבים קמח, מלח וסוכר במעבד מזון עם להב פלסטיק. מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים חלמון ומים ומערבלים רק עד לקבלת כדור בצק. משטחים מעט, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
  2. בינתיים מכינים את הזוקיני: מערבבים פרוסות זוקיני עם כף מלח גס בקערה ומשהים לכ-15 דקות. שוטפים היטב, מסננים ומייבשים עם נייר סופג.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  4. מכינים את המלית, מרכיבים את הגאלט ואופים: מערבבים ריקוטה, מנצ’גו ושום בקערה. מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל ומערבבים.
  5. מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעיגול בעובי 1/2 ס”מ ומעבירים עם הנייר לתבנית תנור. מורחים את מלית הגבינות על הבצק באופן שווה. משאירים שוליים של 5 ס”מ ללא מלית. מסדרים את עיגולי הזוקיני בחפיפה במעגלים כמו רעפים וביניהם חצאי עיגולים של גדעז. מקפלים את הבצק על הזוקיני בקיפולים גסים.
  6. מברישים את הבצק במעט חלמון ואת הזוקיני — במעט שמן זית. זורים פלפל על הזוקיני.
  7. אופים כ-35 דקות עד שהגאלט זהוב. מגישים חם.
  8. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. לפני ההגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.

גיוונים:

מחליפים את הזוקיני בצרור אספרגוס ללא הרבע התחתון. מסדרים את האספרגוס בשכבה אחת על גבי מלית הגבינות. אין צורך להמליח את האספרגוס לפני (כפי שעשינו עם הזוקיני).

אולי תרצו להכין גם

אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

גאלט חצילים עם מסקרפונה וריקוטה פרסקה

הרמוניה נפלאה נוצרת מהשילוב בין פריכות הבצק, לרכות המסקרפונה, שעוטפת את הכרשה והחציל.

18

גאלט כוסמין עם גבינות ועגבניות

גילינו את קמח הכוסמין בזכות הערכים התזונתיים שבו ושיעור הגלוטן הנמוך, ואז התאהבנו בטעמו האגוזי. כאן השתמשנו בקמח כוסמין מלא (בתוספת מעט קמח רגיל) כדי

18

גאלט בצק עלים במלית גבינות פטריות וטימין

המלית כאן מפנקת במיוחד – היא מבוססת על גבינת שמנת 30% עם חיזוק של פקורינו וגד-עז שמעצימים את הטעמים

18

גאלט תפוחי עץ עם מסקרפונה וריקוטה פרסקה

מאפה תפוחים פריך ויפהפה. הגבינות משתלבות במלית וגם מוגשות לצד המאפה המוכן.

18

מיני פנקייקס וניל – שוקולד צ’יפס ושיפודי פירות ל”יום מתוק”

מיני פנקייקס וניל בשילוב גבינת שמנת ניו יורק, המעניקה להם אווריריות עננית. הכי טעים להגיש אותם לצד גבינה “מתוקה” ולמרוח אותה על הפנקייק. ארוחת עשר שכי

0

טוסט מוצרלה משודרג עם טוויסט ניו יורקי

העולם נחלק לשניים – טוסט לפני השדרוג ולאחר השדרוג. הוסיפו לטוסט המוצרלה הקלאסי שכבה דקה של גבינת שמנת ניו יורק (במקום שכבת חמאה) ולא תאמינו איך עד עכ

0

רול חביתת זיתים עם גבינה וירקות

גרסה כזו של חביתה עוד לא ניסיתם. סוד הקסם הוא הוספת גבינת ניו יורק טבעית לבלילת החביתה, לקבלת רול חביתה עשיר, קרמי ומפנק, שכיף לטרוף בבית הספר.

0